Meteen naar de inhoud

Spouwmuurisolatie Groningen

Spouwmuur laten isoleren?

Spouwmuurisolatie in Groningen nodig? Ons isolatiebedrijf heeft jaren ervaring en is actief in de hele provincie. Vraag hieronder gratis en vrijblijvend een offerte aan en je krijgt binnen twee werkdagen een prijsopgave op maat voor het isoleren van de spouwmuur. Daarna beslis je zelf of je de muur wel of niet door ons laat isoleren. Bovendien helpen we je ook bij het aanvragen van subsidie en voorzien we jou graag van advies. Of bekijk eerst de veelgestelde vragen.

Contact

Waarom spouwisolatie?

Isolatie van de spouwmuur kent vele voordelen. In de winter blijft het langer warm in huis en ’s zomers houd je de hitte juist buiten. Hierdoor kun je tot wel 30% besparen op de energierekening.

Sneller en langer warm in huis

Een lagere energierekening

Voordelig verduurzamen

Spouwmuurisolatie Groningen

Spouwmuurisolatie is de meest populaire vorm van woningisolatie in Groningen. Bij het isoleren van de spouwmuur wordt de luchtruimte (de spouw) tussen de binnenmuur en de buitenmuur gevuld met isolatiemateriaal. Dit kan alleen worden aangebracht wanneer de tussenruimte minimaal 4 centimeter breed is. Neem daarom eerst vrijblijvend contact op met ons spouwmuurisolatiebedrijf voor gratis advies. Wij vertellen je graag over de mogelijkheden en kosten van spouwmuurisolatie in Groningen.

Spouwmuur isoleren Groningen

Spouwisolatie ervaring Sylvia

Voor de woning van Sylvia was spouwmuurisolatie de goedkoopste isolatiemaatregel. Het kostte haar slechts 700 euro en de klus was binnen een halve dag uitgevoerd. Door de spouwmuren te isoleren, heeft Sylvia nu een lekker warm huis, zonder tocht of koude muren. Benieuwd naar de kosten voor spouwmuurisolatie in Groningen voor jouw woning? Neem dan vrijblijvend contact op en ontvang binnen twee werkdagen een gratis prijsvoorstel op maat, zonder dat je ergens aan vast zit.

Spouwmuur isolatie Groningen

Spouwmuur isoleren

Een spouwmuur isoleren gebeurt via enkele boorgaten in de buitenmuur. Met een machine wordt het isolatiemateriaal de spouwmuur ingeblazen. De grootte van de gaten is afhankelijk van het isolatiemateriaal. Na het isoleren worden deze gaatjes uiteraard weer vakkundig door ons dichtgemaakt in specie van dezelfde kleur als de bestaande voeg. Je ziet er daarna niets meer van. Daarentegen merk je meteen de voordelen en zie je het eveneens direct terug in lagere maandelijkse lasten.

Isolatiemateriaal

Het isolatiemateriaal voor de spouw hangt af van de breedte van de spouwmuur. Bij het isoleren van een kleine spouwmuur kan gekozen worden voor UF-schuim, (CFK-vrij) purschuim of PS schuimparels. Bij een bredere spouwmuur gaat de voorkeur uit naar glaswol of steenwol. Elk type spouwvullingsmateriaal heeft zijn eigen kenmerken en kosten. Wij adviseren je daarin graag gratis en vrijblijvend. Dus woon je in Groningen? Neem dan gerust contact op met onze ervaren isolatiespecialisten.

Isolatiemateriaal spouwmuurisolatie Groningen

Veelgestelde vragen

Wat kost het isoleren van een spouwmuur?

Spouwmuurisolatie is de goedkoopste manier van muurisolatie. De kosten van spouwmuurisolatie verschillen per woning, maar de gemiddelde kosten liggen tussen de 1.000 en 3.000 euro. Dat hangt af van het type woning, het materiaal, en de breedte van de spouw. Daarnaast kun je een groot deel van deze kosten vergoed krijgen via subsidie. De bedragen in de onderstaande tabel zijn een schatting. Benieuwd naar de exacte kosten voor spouwmuurisolatie van jouw huis? Vraag kosteloos een vrijblijvende offerte op.

Type woningKosten (bruto)SubsidiebedragKosten (netto)
Rijtjeshuis€ 1.000€ 310€ 690
Hoekhuis€ 2.200€ 700€ 1.500
2-onder-1 kap€ 2.300€ 720€ 1.580
Vrijstaand€ 3.200€ 1.000€ 2.200
Bron: Milieu Centraal
Kan ik subsidie krijgen voor spouwmuurisolatie?

Ja, zolang er geld beschikbaar is kun je ook in 2024 weer subsidie krijgen voor spouwmuurisolatie in Groningen. Ga je (of heb je na 1 april 2022) alleen de spouw laten isoleren? Dan krijg je ongeveer van 15% van de isolatiekosten vergoed via subsidie. Laat je binnen 24 maanden na het isoleren van de spouwmuur nóg een of meerdere isolatiemaatregelen uitvoeren? Dan wordt het totale bedrag van de subsidie voor spouwmuurisolatie verhoogt tot ongeveer 30% van de kosten. Hoe meer je isoleert, hoe meer subsidie je dus krijgt.

Je kunt ook subsidie krijgen als je de spouwmuur hebt (of wilt) laten isoleren in combinatie met de aanschaf van een zonneboiler, warmtepomp of warmtenetaansluiting. Maar de voorwaarde is wel dat je minimaal 10 m2 aan spouwmuur laat isoleren. Ook dient het aangebrachte isolatiemateriaal dik genoeg te zijn aangebracht om minimaal een Rd-waarde te hebben van 1,1. Maar let op: Je krijgt maar één keer subsidie voor dezelfde maatregel. Heb je al eerder subsidie voor spouwmuurisolatie gekregen? Dan krijg je dat dus niet nogmaals.

Wil je in aanmerking komen voor de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE)? Onze isolatiemonteurs adviseren je kosteloos over de beste maatregelen voor jouw woning. Ook geven we je een vrijblijvende offerte, zodat je inzicht hebt in de kosten. Bovendien helpen we je gratis bij het aanvragen van subsidie voor spouwmuurisolatie in Groningen. Maar wees snel, want er is dit jaar slechts 350 miljoen euro beschikbaar. En je hebt maximaal 24 maanden de tijd om de subsidieaanvraag te doen nadat je spouwmuurisolatie hebt laten uitvoeren.

Is mijn woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

Of ook jouw woning geschikt is voor spouwmuurisolatie hangt af van verschillende factoren, waaronder de aanwezigheid van een spouw, de breedte tussen de binnen- en buitenmuur en de staat van de muren. Vrijwel alle woningen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1980 zijn geschikt voor spouwmuurisolatie. Mocht isolatie van de spouwmuur echter niet mogelijk zijn, dan kan gevelisolatie een alternatief bieden. Ben je benieuwd of jouw woning in Groningen geschikt is? Neem gerust gratis en vrijblijvend contact met ons op.

Wat zijn de voor- en nadelen van spouwisolatie?

De voordelen van spouwmuurisolatie zijn zowel ’s winters als ’s zomers merkbaar. In de winter blijft de warmte namelijk veel langer binnen, terwijl ’s zomers de hitte juist langer buiten blijft. Dankzij het isoleren van de spouwmuur kun je dus aanzienlijk besparen op verwarmingskosten én verkoelingskosten, zoals stroomkosten voor een eventuele airco. Door de isolerende werking blijft het binnen immers koeler. Al met al kan spouwmuurisolatie dus zorgen voor een besparing van wel 40 procent!

Dankzij deze voordelen biedt isolatie van de spouw een hoger wooncomfort, verhoog je tegelijkertijd de waarde van je woning en ben je ook nog eens duurzaam bezig. Bovendien is spouwmuurisolatie voor iedereen in Groningen bereikbaar, aangezien het één van de meest betaalbare isolatiemethoden is. Dat wordt ook nog eens versterkt door de beschikbare subsidies. Wil je weten wat isolatie jouw kost en oplevert? Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.

Het nadeel van spouwmuurisolatie is dat het vocht in de muur kan veroorzaken wanneer de spouw niet op een correcte manier wordt geïsoleerd. Het is daarom belangrijk om altijd een specialist in te schakelen in de vorm van een vakkundig isolatiebedrijf. Wanneer de spouwmuur namelijk op een verkeerde manier is geïsoleerd, kunnen vochtproblemen zorgen voor schimmels en luchtkwaliteitsproblemen. Gelukkig kunnen wij je ook helpen met het verwijderen van bestaande isolatie.

Welke soorten isolatiematerialen zijn er allemaal?

Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen om de spouwmuur mee te isoleren, waaronder EPS-parels, glaswol, rotswol, PUR en Aminotherm. EPS-parels, gemaakt van polystyreen (piepschuim), behoren tot de meest betaalbare optie. Deze parels zijn vooral geschikt voor smalle, onbeschadigde en puinvrije spouwen.

Andere kostenefficiënte opties zijn vlokken van glaswol of rotswol. De kans op vochtproblemen na het isoleren met deze vlokken is er namelijk niet. Isoleren met PUR of Aminotherm kan ook, maar dat is iets prijziger. Deze beide isolatiematerialen zetten zich uiteen en verharden in de spouw om zo ook de moeilijk bereikbare hoeken en gaten te isoleren.

Lees hier meer over alle isolatiematerialen met hun voor- en nadelen óf vraag vrijblijvend om gratis advies.

Waarom ons isolatiebedrijf?

Door onze jarenlange ervaring zijn we dé specialist op het gebied van spouwmuurisolatie in Groningen

Ervaring

Veel ervaring in isoleren en
isolatie advies

Maatwerk

Altijd een offerte op maat met voordelige prijzen

Kwaliteit

Kwalitatieve en duurzame isolatiematerialen

Werkgebied

Ons isolatiebedrijf is werkzaam in de hele provincie Groningen. Wij zijn actief in elke gemeente. Dus wil jij de spouwmuur van je woning in Groningen, Hoogezand, Veendam, Stadskanaal , Ter Apel, Delfzijl, Winschoten, Leek of Appingedam bijvoorbeeld laten isoleren? Neem dan gratis en vrijblijvend contact op voor een offerte op maat en persoonlijk advies.

💬 Gratis advies