Meteen naar de inhoud

Vloerisolatie Groningen

Vloer laten isoleren?

Vloerisolatie in Groningen nodig? Ons isolatiebedrijf heeft jarenlange ervaring en is actief in de hele provincie. Vraag hieronder gratis en vrijblijvend een offerte aan en je krijgt binnen twee werkdagen een prijsopgave op maat voor het isoleren van jouw vloer. Vervolgens besluit je zelf of je wel of niet door ons je vloer laat isoleren. Bovendien helpen we je ook bij het aanvragen van subsidie en voorzien we jou graag van advies op locatie in de hele provincie Groningen.

Contact

Waarom vloerisolatie?

Isolatie van de vloer kent vele voordelen. In de winter blijft het langer warm in huis en ’s zomers houd je de hitte juist buiten. Hierdoor kun je tot wel 30% besparen op je energierekening.

Sneller en langer warm in huis

Een lagere energierekening

Voordelig verduurzamen

Bodem- of vloerisolatie?

Vloerisolatie helpt om vocht en kou vanuit de kruipruimte tegen te houden. Maar wat is het verschil tussen vloer- en bodemisolatie? Bij vloerisolatie wordt het isolatiemateriaal onder de vloer geplaatst óf aan de bovenkant van de kruipruimte. Dat is afhankelijk van je type vloer. Wil je weten welk materiaal en welke techniek voor jouw vloer het beste is? Neem contact op voor een vrijblijvende offerte op maat. Beide vormen hebben namelijk hun voor- en nadelen. We vertellen je hier graag meer over en komen graag bij je langs in Groningen.

Bodem isoleren Groningen

Vloerisolatie ervaring Hanneke

Hanneke had veel last van kou in haar woning en dat probleem bleek onder de vloer te zitten. Ze heeft haar vloer laten isoleren met thermokussens, omdat ze in de toekomst vloerverwarming wil laten installeren. Ben jij ook benieuwd naar de mogelijkheden voor vloerisolatie in Groningen voor jouw huis? Neem vrijblijvend contact op en ontvang binnen twee werkdagen een volledig gratis prijsvoorstel op maat, zonder dat je ergens aan vast zit.

Houten ondervloer

Bij houtenvloerisolatie kan het isolatiemateriaal vanuit de kruipruimte tussen de houten balken worden geplaatst. Een andere mogelijkheid is om de houten vloer eruit te halen om deze van bovenaf te isoleren. Welke vorm van vloerisolatie je kiest is onder andere afhankelijk van de hoogte van de kruipruimte.

Betonnen ondervloer

Bij betonvloerisolatie wordt het isolatiemateriaal rechtstreeks tegen de onderkant van de betonvloer geplaatst, dus aan de bovenkant van de kruipruimte. Een andere optie is het isoleren van de bodem of het combineren van vloer- en bodemisolatie. Welk type isolatie je kiest is onder andere afhankelijk van de hoogte van de kruipruimte.

Veelgestelde vragen

Wat kost het isoleren van een vloer?

De kosten van vloerisolatie zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de vloer, het soort isolatiemateriaal en de bereikbaarheid van de kruipruimte. Gemiddelde liggen de kosten tussen de 20 en 150 euro per m2. Maar dankzij subsidie(s) kan dit nog goedkoper worden. Wil je exact weten wat vloerisolatie in Groningen voor jou gaat kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan. Je ontvangt dan binnen twee werkdagen een prijs op maat.

Kan ik subsidie krijgen voor vloerisolatie?

Voor vloerisolatie in Groningen is er ook in 2023 subsidie beschikbaar via de ISDE. Om in aanmerking te komen voor subsidie, moeten de isolatiemaatregelen worden uitgevoerd door een professioneel isolatiebedrijf. Onze isolatieadviseurs helpen naast het isoleren óók bij het aanvragen van de subsidie(s). Dit is een gratis service voor onze klanten. Wil je weten hoeveel subsidie jij kunt krijgen? Neem dan vrijblijvend contact op.

Is mijn woning geschikt voor vloerisolatie?

Of jouw woning geschikt is voor vloerisolatie hangt af van twee dingen: allereerst er voldoende ruimte in de kruipkelder aanwezig zijn om het isolatiemateriaal te plaatsen en ten tweede mogen er geen vochtproblemen zijn. Zodra eventuele vochtproblemen verholpen zijn, kan het isoleren worden uitgevoerd. Laat de kruipruimte dus altijd eerst controleren door onze isolatiemonteur. Maak daarvoor gratis een vrijblijvende afspraak.

Wat zijn de voor- en nadelen van vloerisolatie?

De voordelen van vloerisolatie zijn energiebesparing en verbetering van het wooncomfort. Dankzij de isolatie tocht het minder en blijft het in huis langer op temperatuur. Hierdoor dalen de verwarmingskosten en bespaar je dus geld. Het nadeel is dat niet elke kruipruimte geschikt is isolatie van de vloer. Laat je dus goed informeren en vraag gratis advies aan onze isolatieadviseurs.

Welke soorten isolatiematerialen zijn er allemaal?

Voor vloerisolatie kun je kiezen uit materialen als PUR-schuim, thermokussens of folie, isolatieplaten, glaswol of steenwol. PUR zet zich uit en vult op die manier alle gaten en kieren, maar is niet erg milieuvriendelijk. Thermokussens worden, net als platen van EPS of XPS óf dekens van glas- of steenwol, op de bodem gelegd en zijn waterafstotend en bestendig tegen schimmelvorming en rot.

Lees hier meer over alle isolatiematerialen met hun voor- en nadelen óf vraag vrijblijvend om gratis advies.

Waarom ons isolatiebedrijf?

Door onze jarenlange ervaring zijn we dé specialist op het gebied van vloerisolatie in Groningen

Ervaring

Veel ervaring in isoleren en
isolatie advies

Maatwerk

Altijd een offerte op maat met voordelige prijzen

Kwaliteit

Kwalitatieve en duurzame isolatiematerialen

Werkgebied

Ons isolatiebedrijf is werkzaam in de hele provincie Groningen. Woon je in de gemeente Eemsdelta, Groningen, Het Hogeland, Midden-Groningen, Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Veendam, Westerkwartier of Westerwolde? Dan zijn onze isolateurs je graag van dienst! Neem gratis en vrijblijvend contact op voor een offerte op maat en persoonlijk advies.

💬 Gratis advies