Meteen naar de inhoud
Home » Kosten isolatie » Kosten vloerisolatie

Kosten vloerisolatie

Wat kost vloerisolatie?

Vloerisolatie is een uitstekende manier om op de maandelijkse kosten te besparen. Echter zul je daarvoor wel eerst wat kosten moeten maken. Maar wat kost vloerisolatie precies? Wie vloerisolatie laat uitbesteden betaalt tussen de 500 en 2.700 euro, afhankelijk van zijn of haar woning. De gemiddelde kosten voor vloerisolatie zijn zo’n 1.500 euro. Wil je de exacte vloerisolatie prijs weten? Dan kun je het beste een offerte op maat aanvragen. Dat is helemaal gratis en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast. Bovendien kun je de prijs dan vergelijken met prijsopgaven van andere bedrijven in Groningen, zodat je altijd de goedkoopste isolatie prijs krijgt.

Gemiddelde kosten vloerisolatie

De kosten van vloerisolatie zijn afhankelijk van het oppervlakte van de vloer, het soort vloer en het type isolatiemateriaal. Dat betekent dat de exacte vloerisolatie kosten per situatie verschillen en dus voor iedereen anders zijn. Om je toch een richtprijs te kunnen geven, hebben we een overzicht gemaakt van de gemiddelde kosten op basis van type woning, het aantal vierkante meters dat geïsoleerd moet worden en het type isolatiemateriaal. Zelf vloer isoleren en vloerisolatie kosten berekenen? Kijk dan bij het overzicht met de isolatiemateriaal prijzen per vierkante meter. Maar let op: wie zelf de vloer wil gaan isoleren, komt niet in aanmerking voor subsidie.

Vloer isoleren kosten

Type woningAantal m²Gemiddelde prijs*
Appartement40 m²€500 – €1.500
Tussenwoning65 m²€1.000 – €1.500
Hoekwoning100 m²€1.800 – €2.300
2-onder-1-kap120 m²€2.000 – €2.500
Vrijstaand huis150 m²€2.300 – €2.700
*inclusief btw

In de bovenstaande tabel zie je de gemiddelde kostprijs voor vloerisolatie op basis van woningtype. Dat wil zeggen dat de prijs alle kosten omvat, zowel direct als indirect. Hierbij kun je denken aan de isolatiematerialen, kosten voor montage en afwerking en het uurloon. Zoals je kunt zien kunnen deze prijzen flink uiteen lopen, maar laat je niet afschrikken door de investering. Je hebt de vloerisolatie kosten doorgaans tussen 5 en 10 jaar terugverdiend. En je bespaart meteen na isolatie al op de energiekosten. Bovendien kun je tot wel 30% vergoed krijgen via allerlei subsidieregelingen. En ook hierbij kunnen we je uiteraard voorzien van advies.

Vloerisolatie prijs per m²

Type vloerAantal m²Prijs*
Houten vloer1 m²€20 – €60
Betonnen vloer1 m²€20 – €60
*inclusief btw

De prijs per vierkante meter om een vloer te isoleren hangt af van het soort vloer en type woning dat geïsoleerd moet worden. Zo zit er verschil tussen de kosten voor vloerisolatie van een houten vloer en een betonvloer, maar ook tussen een vlakke en (licht) gebogen vloer. Ook de dikte van de isolatielaag speelt mee in de prijs. Over het algemeen liggen de kosten van vloerisolatie per vierkante meter tussen de 20 en 60 euro. Dit is de kostprijs en omvat dus het isoleren van voorbereiding tot afwerking. Uitzondering op deze kosten zijn eventuele werkzaamheden aan de vloer, bijvoorbeeld het vervangen van het kruipluik of graafwerk in de kruipruimte wanneer bepaalde delen niet of slecht bereikbaar zijn.

Vloerisolatie kosten berekenen

Het berekenen van de kosten is een belangrijke eerste stap op weg naar vloerisolatie. We doen daarom onze uiterste best om de prijzen op deze pagina zo actueel mogelijk te houden. Toch kan het gebeuren dat de weergegeven tarieven niet meer overeenkomen met de actuele prijzen, bijvoorbeeld door recente prijswijzigingen in grondstoffen. We raden daarom altijd aan om een offerte aan te vragen. Onze adviseurs zullen dan de vloerisolatie kosten berekenen op basis van jouw persoonlijke situatie. Wil je weten wat vloerisolatie kost in jouw geval? Neem dan contact op via het onderstaande formulier.

Gratis offerte op maat

💬 Gratis advies