Meteen naar de inhoud
Home » Kosten isolatie

Kosten isolatie

Wat kost isolatie?

De kosten van isolatie zijn afhankelijk van allerlei factoren. Denk bijvoorbeeld aan datgene wat je wilt laten isoleren, het isolatiemateriaal en de wijze waarop iets wordt geïsoleerd. De prijs is dus per situatie verschillend. Om je toch een richtprijs te geven, hebben we op deze pagina de gemiddelde kosten voor isolatie opgesomd. Wil je de exacte isolatiekosten weten? Dan kun je het beste een offerte op maat aanvragen. Dat is helemaal gratis en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast. Bovendien kun je de prijs dan vergelijken met prijsopgaven van andere bedrijven in Groningen, zodat je altijd de goedkoopste isolatie prijs krijgt.

Kostprijs isolatie

Wanneer we het hebben over de isolatieprijs, bedoelen we de kostprijs van isolatie. Dit zijn de totale kosten voor het isoleren, zowel direct als indirect. De kostprijs is opgebouwd uit het voorbereidende werk, hetgeen wat je laat isoleren, het aantal vierkante meter, het type pand, het soort isolatiemateriaal, de manier waarop wordt geïsoleerd, de montage en de afwerking. Op haar beurt zijn deze factoren weer afhankelijk van onder andere het uurloon, de prijzen van grondstoffen en inflatie. Om het duidelijk en overzichtelijk te houden wordt hieronder enkel en alleen de isolatie kostprijs getoond.

Isolatie prijs per m²

IsolatieAantal Prijs*
Bodem1 m²€20 – €50
Kruipruimte1 m²€20 – €50
Kelder1 m²€20 – €50
Vloer1 m²€20 – €50
Spouwmuur1 m²€20 – €30
Binnenmuur1 m²€20 – €120
Buitengevel1 m²€20 – €120
Zoldervloer1 m²€20 – €50
Dak/zolder1 m²€20 – €100
Huis1 m²€20 – €120
Schuur1 m²€20 – €30
*inclusief btw

Hierboven zie je de isolatie prijs per vierkante meter inclusief plaatsen en btw. Zoals je kunt zien zit er nogal een verschil in de goedkoopste en duurste prijzen. Dat komt door de factoren die we eerder hebben benoemd: het isoleren van een 2-onder-1-kap is bijvoorbeeld goedkoper dan de isolatie van een vrijstaande woning, net zoals de isolatie van een plat dak anders is dan bij een hellend dak. Klik op de isolatievorm om een gedetailleerd kostenplaatje te zien. Wil je de gespecificeerde kosten weten, zodat je kunt zien hoe de bovenstaande prijzen zijn opgebouwd? Vraag dan een gratis offerte aan.

Kosten isolatie berekenen

Het berekenen van de kosten is een belangrijke eerste stap onderweg naar isolatie. We doen daarom onze uiterste best om de prijzen op deze pagina zo actueel mogelijk te houden. Toch kan het gebeuren dat de weergegeven tarieven niet meer overeenkomen met de actuele prijzen, bijvoorbeeld door recente prijswijzigingen in grondstoffen. We raden daarom altijd aan om een offerte aan te vragen. Onze adviseurs zullen dan de isolatiekosten berekenen op basis van jouw persoonlijke situatie. Ben je benieuwd naar de specifieke kosten? Neem dan contact op via het onderstaande formulier.

Gratis offerte op maat

💬 Gratis advies