Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Campagne moedigt isolatie in Groningen aan met gratis hulp

Campagne moedigt isolatie in Groningen aan met gratis hulp

  • Nieuws

De campagne Zo simpel als wat, maakt vanaf vandaag alle inwoners van Groningen bewust over de voordelen van isoleren. Een goed geïsoleerde woning betekent minder energieverbruik en dus een lagere energierekening. Andere voordelen zijn dat tocht in een goed geïsoleerd huis verleden tijd is, dat het in de winter lekker warm in huis is en de zomer juist koel. Wie wil dat nu niet?

Hoewel veel huizen in Groningen nog steeds niet volledig geïsoleerd zijn, wijst de campagne op de voordelen van isolatie en de gratis hulp die beschikbaar is. Een veelvoorkomende reden voor het uitblijven van isolatie is het gedoe en de kosten. De campagne benadrukt echter de voordelen van isoleren en verwijst naar de gratis ondersteuning die gemeenten bieden, zoals hulp bij subsidieaanvragen en energiecoaching voor huurders.

Belangrijkste boodschap

Alle Groningers worden aangemoedigd om de eerste stap te zetten, zelfs als ze financieel beperkt zijn. Isolatie kan het verschil maken tussen financiële moeilijkheden en stabiliteit. Gratis hulp is beschikbaar via gemeenten en woningcorporaties, en dit kost niets.

Isolatie en ventilatie gaan hand in hand

Het belang van zowel isolatie als ventilatie wordt benadrukt, omdat een goed geïsoleerd huis ook goede ventilatie nodig heeft. Gebrek aan ventilatie kan leiden tot schimmel en vochtproblemen, wat weer gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Daarom is de GGD Groningen ook betrokken bij de campagne.

Praktische tips

Net als bij eerdere campagnes valt de campagne op door zijn optimistische toon en serieuze boodschap. Door praktische tips te geven, stimuleert het de inwoners van Groningen om actie te ondernemen. Meer informatie en hulp zijn beschikbaar op de website van de campagne.

💬 Gratis advies